היזם האגדי סר ריצ'רד ברנסון יהיה הדובר המרכזי בכנס הטלקום בזק אקספו 2011
היזם האגדי סר ריצ'רד ברנסון יהיה הדובר המרכזי בכנס הטלקום בזק אקספו 2011
•רן גוראון, משנה למנכ"ל בזק: "בחרנו בריצ'רד ברנסון כדובר המרכזי לבזק אקספו משום שהוא מייצג חדשנות ומובילות המהווים ערכים שבזק מתחברת אליהם" •ברנסון ירצה על יזמות והפיכת חזון למציאות, תוך שהוא מתייחס להשפעת העידן הדיגיטלי והאינטרנט האולטרה מהיר על הסביבה העסקית
ברנסון ישתתף כאורח המרכזי בכנס הטלקום "בזק אקספו 2011", אשר במסגרתו תחשוף בזק את חזונה להמשך פיתוח רשת ה-NGN. בכנס יתקיימו הרצאות ופאנלים של אורחים בכירים מהארץ ומחו"ל בנושאי חדשנות וטכנולוגיה. בשנים עברו התארחו בכנסי "בזק אקספו" האצן הבינלאומי, קארל לואיס, שייצג את הערכים אותם מייצגת רשת ה-NGN של בזק, מהירות פנומנלית, הצטיינות והשאיפה לשבירת שיאים חדשים, ושנה לאחר מכן את שחקן הקולנוע והמפיק אשטון קוצ'ר, שהמחיש את יכולתו של היחיד להשתמש באינטרנט ככלי להצגת אג'נדה פרטית לקהל עצום. ברנסון ירצה על יזמות והפיכת חזון למציאות, תוך שהוא מתייחס להשפעת העידן הדיגיטלי והאינטרנט האולטרה מהיר על פועלו ועסקיו כמובן מתוך ניסיון חייו העשיר ויוצא הדופן.
רן גוראון, משנה למנכ"ל של בזק אמר כי, "בכנסי אקספו שהפכו למסורת מרתקת עבור קהילת הטלקום, העסקים והטכנולוגיה של ישראל, נציג את הפיתוחים החדשים על גבי רשת ה-NGN ובנוסף, יוצגו תכנים ושירותים חדשניים של מיטב הטכנולוגיות בשוק הבינלאומי והמקומי. השנה בחרנו בריצ'רד ברנסון כדובר המרכזי לבזק אקספו, משום שהוא מייצג חדשנות ומובילות, המהווים ערכים שבזק מתחברת אליהם. ברנסון משמש דוגמה ליזם ואיש עסקים יצירתי, פורץ גבולות אשר חי וחושב מחוץ לקופסה המשלב את פילוסופיית החיים שלו בחברותיו ובעולם העסקים".
גם השנה, ייערך כנס בזק אקספו בקנה מידה בינלאומי ובמסגרתו יוצגו השירותים והמוצרים העדכניים ביותר הקיימים כיום בשוק התקשרות והמדיה, זאת במטרה לחשוף את הטכנולוגיות המתקדמות ביותר בתחום התקשורת והמדיה ולנתח את ההשפעות מרחיקות הלכת שלהן על חיינו הפרטיים והעסקיים. לאור הצלחתם של כנסי אקספו הקודמים של בזק, החליטה החברה לקיים כנס במתכונת דומה גם השנה, בהשתתפות אנשי מפתח מענף התקשורת בארץ, לצד אנשי הענף מחו"ל. השנה יוקדש האירוע לתחום החזון הדיגיטלי המשנה את תחומי חיינו הפרטיים והעסקיים כאחד. בכנס ידונו ההשלכות הנובעות מטכנולוגיות אלו והשפעתן על העתיד הקרוב והרחוק בעולם גלובלי ונגיש. המבקרים בכנס יוכלו להתרשם מהנגישות, האינטראקטיביות, הטכנולוגיה וקצב ההתפתחות המהיר של התרבות הדיגיטלית המתאפשר על ידי בזק ושותפותיה העסקיות.
כמו כן, במסגרת בזק אקספו יתקיימו הרצאות, בהם ייקחו חלק מובילי המשק הישראלי ממגוון תחומים בניהם, מדיה, קמעונאות, יזמות, רפואה וממשל וביטחון, זאת לצד מנהלים ואורחים בכירים מחו"ל, ואנשי אקדמיה מובילים. אל הכנס צפויים להגיע יותר מ- 3000 משתתפים, והוא יהיה הגדול בתחומו בישראל.
סר ריצ'רד ברנסון – רקע כללי
סר ריצ'רד ברנסון נולד ב-18 ביולי 1950 הוא יזם ואיש עסקים בריטי. הונו הוערך בקרוב ל-7.8 מיליארד דולר אמריקני (על-פי רשימת 100 האנשים העשירים בבריטניה שפרסם הסאנדיי טיימס ב-2006. הוא היה התשיעי בעושרו ברשימה) או ב-3.8 מיליארד דולר אמריקני, על-פי מגזין פורבס.[1].
ברנסון נחשב לאיש עסקים ויזם אגדי שהפך את וירג'ין למותג חובק עולם. קבוצת וירג'ין כוללת חברת הקלטות, רשת חנויות , חברת תעופה בינלאומית ועוד. סגנון הניהול של ברנסון הוא בלתי פורמלי, ומעודד גמישות ופתיחות לרעיונות מהשטח.
ב-1972 פתח ברנסון יחד עם שותף חברת תקליטים משלו, "וירג'ין רקורדס", ואולפן הקלטות, שהושכר לאמנים. בסוף שנות השבעים וראשית שנות השמונים של המאה ה-20 שגשגו עסקיו של ברנסון בתחומי המוזיקה ותחומים קרובים, ואף התרחבו. הוא רכש מועדון לילה והקים חברה בת לוירג'ין רקורדס בארצות הברית.
פריצתו הגדולה, עם זאת, הייתה בתחום התעופה, בחברת וירג'ין אטלנטיק איירווייז (נתיבי אוויר אטלנטיים) שהוקמה ב-1984 על בסיס חברה קטנטנה קיימת, בשם "בריטיש אטלנטיק איירווייז", שהחזיקה זיכיון לקו טרנס-אטלנטי.
הצלחתה של חברת התעופה, לצד הצלחתה של רשת חנויות הענק לתקליטים "וירג'ין מגהסטורס" ושל יוזמות נוספות, אפשרה לקבוצת וירג'ין להמשיך ולהתפתח במהלך שנות השמונים והתשעים ובעשור הראשון של המאה ה-21. מספרן הכולל של היוזמות העסקיות של ברנסון במשך השנים מגיע לכמה עשרות, ברובן חברות שייסדה קבוצת וירג'ין, ובחלקן רכישות של חברות קיימות. החברות פועלות במגוון רב של תחומים, כאשר בין החברות ניתן למצוא את "וירג'ין מובייל", הפועלת בכמה מדינות בעולם וחברת "וירג'ין מדיה", המספקת שירותי טלוויזיה, טלפון קווי, אינטרנט וסלולר. חלוקת הבעלות משתנה - חלקן בבעלות מלאה של ברנסון, חלקן בשליטתו, בחלקן יש לו מניות מיעוט.
שתי יוזמות מסקרנות של ברנסון משנות האלפיים הן חברת החלל "וירג'ין גלקטיק", שהוקמה ב-2004 מתעתדת לעסוק בתיירות-חלל, ו"וירג'ין פיול" שהוקמה ב-2006, במטרה למצוא חלופות בלתי מזהמות לדלק מאובנים.
ברנסון קיבל תואר אבירות מן המלכה אליזבת השנייה ב-1999, על פועלו בתחום היזמות.
ברנסון ידוע באופיו ההרפתקני וערך לא מעט מסעות הרפתקניים, תחילה בספינות ובהמשך בעיקר בכדור פורח. מלבד הסיפוק והאתגר האישי לצד סיקור הרחב שזיכו לו מסעות אלה, תמיד תוך הבלטת המותג וירג'ין. ברנסון ערך נסיון כפול לצליחת האוקיינוס האטלנטי במפרשית (השני מהשניים הצליח) ב-1985 עורר תשומת לב רבה לוירג'ין אטלנטיק הצעירה. הוא היה הראשון לחצות את האוקיינוס האטלנטי בכדור פורח, ושבר שיאי עולם נוספים בתחום זה, אך כשל בניסיונותיו
(בשנים 1995 - 1998) להיות הראשון שיקיף בכדור פורח את כדור הארץ. (מטרה שהושגה על ידי פיקרד וג'ונס ב-1999).
ברנסון פעיל במספר אפיקים של פעילות הומניטרית. הוא תורם עיקרי (מוגדר כ"פטרון הארגון") של "גדודי ההצלה הבינלאומיים" - International Rescue Corps, ארגון התנדבותי למשימות חילוץ והצלה.
בקבוצת וירג'ין עצמה נכלל ארגון צדקה בשם "וירג'ין יונייט", אשר נוסד ב-2004, כצאצא של ארגון בשם The Healthcare Foundation, שנוסד ב-1987 במטרה להלחם באיידס.