מנכ"ל בזק, אבי גבאי, הודיע על פרישתו מהחברה

תאריך פרסום: 20/01/2013

גבאי ישלים 6 שנות כהונה בתפקיד מנכ"ל בזק, ו-14 שנים בתפקידי ניהול בכירים בקבוצה

מנכ"ל בזק, אבי גבאי, הודיע ליו"ר החברה, שאול אלוביץ, על כוונתו לפרוש בקרוב מניהול החברה. גבאי ואלוביץ סיכמו במשותף כי מועד הפרישה ייקבע לעוד חצי שנה, ובמהלכה יימצא מחליף ותערך חפיפה מסודרת.

בעקבות ההחלטה לפרוש מהתפקיד מסר היום גבאי, "אחרי למעלה מ-14 שנים בקבוצת בזק, וקרוב ל-6 שנים בתפקיד המנכ"ל, אני חש שזה  הזמן עבורי לעשות שינוי.

הקושי הגדול ביותר שלי בהחלטה היה המחשבה על הפרידה מהעובדים המצויינים והמחוייבים של בזק. יחד עשינו שינוי גדול, לטובת בעלי המניות, הלקוחות והעובדים. אלו היו שנים נהדרות, מלאות פעילות ועמוסות בעשייה אמיתית. בזק של היום היא חברה חזקה עם תשתיות מצויינות, הערכה גבוהה של הלקוחות, הנהלה מנצחת, תרבות ארגונית מצויינת, ועובדים המהווים גאווה של ממש.

אני רוצה להודות לשותפיי לדרך, לצוות ההנהלה המצויין והדינמי, לשאול אלוביץ, יו"ר הדירקטוריון על התמיכה הגדולה, העצות הטובות לכל אורך הדרך, ועל כך שסיפק ומספק לבזק חזון ויכולת לתכנן לטווח ארוך. לדירקטוריון החברה, ולחברי הדירקטוריון משנים קודמות, על האמון שנתנו בהנהלה, על החבל הארוך שניתן לנו בניהול החברה, ועל כך שאפשרו לנו להוביל להחלטות גדולות שלוו בהשקעות עתק. ליו"ר נציגות העובדים שלמה כפיר, שהשכיל לתרום מחוכמתו וניסיונו הרב, וידע לאפשר שינויים גדולים, שבסופו של יום חיזקו את החברה ואת עובדיה.

והחשובים לי מכל, העובדים שליוו אותי וליוויתי אותם לאורך כל השנים הללו. העובדים שהפכו את האמירה 'הכי טוב בבית' לנכונה גם עבור מקום העבודה. מהם קיבלתי ביטחון ביכולת לעשות את מה שנראה מאוד קשה ואנרגיות עצומות בכל הזדמנות".

אלוביץ מסר כי, "אבי הוא ללא ספק מנהל בעל יכולות ניהול נדירות. אבי ניהל את בזק בתקופה מורכבת ומאתגרת מאין כמוה, והוביל לביצועים תפעוליים ופיננסיים שאין שני להם בחברות טלקום בארץ ובעולם. אבי מותיר אחריו חברה במצב מצויין, כזאת המשקיעה בעתידה עבור לקוחותיה, מתוך תפיסת מובילות ארוכת טווח.

אני מודה לאבי על תקופת העבודה המשותפת, ואני משוכנע, מתוך היכרותי האישית את אבי, שבמה שלא יבחר לעשות בעתיד, הוא ימשיך להצליח".