בזק משדרגת את קצב הגלישה
בזק משדרגת את קצב הגלישה
בזק משדרגת את קצב הגלישה לכמיליון לקוחות בחינם
בנוסף, בזק משיקה שירות חינמי המאפשר ללקוחותיה גיבוי אוטומטי בענן, לראשונה בעולם, ללא הגבלת נפח (UNLIMITED)
בתום השדרוג, כ- 85% מהלקוחות יגלשו בקצב של 15 מגה ומעלה
אבי גבאי, מנכ"ל בזק, "המהלך הנוכחי של בזק, ממשיך לבדל אותה משאר חברות התקשורת ומצטרף לשורה ארוכה של מהלכים קודמים המייצרים ערך מוסף ללקוחות"
בזק מכריזה היום על מהלך חדשני וראשון מסוגו בישראל, המאפשר ללקוחות החברה לקבל יותר מהאינטרנט ובחינם. מדובר במהלך אסטרטגי מבחינתה של בזק, אשר במסגרתו תשדרג את קצב הגלישה ברשת בזק לכמיליון לקוחות, זאת ללא כל תוספת תשלום. באמצעות מהלך זה קצב הגלישה הממוצע של לקוחות בזק יעלה בכ-50% ויגיע ל-15 מגה. אם עד היום קצב הגלישה הפופולרי בבזק עמד על 10 מגה (63% מסך הלקוחות), מהלך זה משנה את שיווי המשקל, כך שבתום השדרוג כ- 85% מהלקוחות יגלשו בקצב של 15 מגה ומעלה. שווי ההטבה שבזק מעניקה מסתכם בעשרות מיליוני שקלים לשנה. שדרוג קצב הגלישה יתבצע באופן אוטומטי ובהדרגה, ללא צורך בפניית הלקוח לבזק. במקביל לשדרוג האוטומטי של בזק, על הלקוח לשדרג את הקצב אצל ה-ISP שלו.
כאמור, בזק תשדרג את קצב הגלישה לכמיליון לקוחות, בהתאם לקצב הגלישה הנוכחי שלהם. לצורך המחשה, לקוחות הגולשים בקצבי גלישה של עד 4 מגה ישודרגו אוטומטית לקצב גלישה של 5 מגה, ואילו לקוחות במסלולי 5-10 מגה ישודרגו אוטומטית לקצב גלישה של 15 מגה. מהלך השדרוג יבוצע בהדרגה ויארך מספר שבועות, ללא תוספת תשלום מצד הלקוח. למעשה ניתן לראות כי ב-5 השנים האחרונות קצב הגלישה הפופולרי בבזק גדל פי 10.
במקביל למהלך זה, משיקה בזק שירות חינמי נוסף, "Bezeq Cloud", באמצעותו הלקוחות ייהנו מגיבוי בענן של תמונות, וידאו, מוזיקה ועוד, מכל מקום ומכל מכשיר. לראשונה בעולם, מדובר בשירות גיבוי בענן שהוא ללא הגבלת נפח ((Unlimited. בבזק מעריכים כי 300 אלף לקוחות ירשמו לשירות בתוך שלוש שנים, כשכל אחד יגבה ויאחסן תכנים הנאמדים במספר גיגות. מסקר שערכה בזק כ- 70% מהנשאלים מגבים את המידע באמצעים מתכלים (כמו דיסק און קי או הארד דיסק), כאשר כ-10% מהנשאלים כלל אינם מגבים את הקבצים שלהם. השירות החדש כולל יכולות מתקדמות המאפשרות גיבוי אוטומטי של ספריות נבחרות על גבי המחשב, כמו גם אפליקציה לסמארטפונים וטאבלטים המאפשרת לגבות מכל מקום ומכל מכשיר. בנוסף, בזק הקימה פורטל אישי המאפשר צפייה בחומרים שגובו בענן ושיתוף קל ונוח בשלל תצורות, כולל ברשתות חברתיות (מצורף נספח מפורט לגבי שירות הגיבוי בענן).
אבי גבאי, מנכ"ל בזק, "לאחר שסיימנו את פריסת הרשת המתקדמת ואנו ממשיכים קדימה במהלך ה-Fiber NGN, קיבלנו החלטה אסטרטגית להעביר את יכולות ה-NGN ישר ללקוחות. מדובר במהלך שבאופן טבעי היה נמשך מספר שנים, אך החלטנו לבצע זאת באופן מיידי, ועל ידי כך לאפשר ללקוחותינו ליהנות מפירות הרשת המתקדמת. אין לי ספק שמהלך זה של בזק מבדל אותה משאר חברות התקשורת ומצטרף לשורה ארוכה של מהלכים קודמים המייצרים ערך מוסף ללקוחות".
רן גוראון, משנה למנכ"ל בזק, "אנו מכריזים היום על שתי בשורות צרכניות וחינמיות. לראשונה, שדרוג מהירות הגלישה ושירות גיבוי בענן ללא הגבלת נפח. בשני מהלכים אלו בזק לוקחת על עצמה לשדרג את השירות ללקוח, במהלך שטרם בוצע בישראל ועל ידי כך מבדלת את האינטרנט של בזק מהיתר. אני מאמין שבאמצעות מהלך זה נייצר סטנדרט חדש של מהירות גלישה גם אצל ספקיות האינטרנט".
נספח לשירות Bezeq cloud
בזק מציגה את שירות הגיבוי בענן הראשון בשפה העברית, המאפשר לאחסן, לגבות ולצפות בקבצי תמונות, קבצי קול, מסמכים וקבצי מולטימדיה בשטח אחסון ייעודי ומאובטח באתר בזק. ניתן להצטרף לשירות בשלושה אופנים: באמצעות אתר בזק , באמצעות אפליקציה ייעודית או מול נציג שירות לקוחות.
הפעלת השירות תתבצע על ידי התקנה עצמאית על גבי מחשב הלקוח, המאפשרת ללקוח לגבות באופן פשוט ספריות נבחרות מהמחשב ובנוסף, לנהל את תיבת האחסון הפרטית בפורטל אישי כמו כן, ובנוסף, ניתן לשתף את שיתוף קל ונוח בשלל תצורות- באמצעות תיבת המייל, Facebook, Twiter, Google+ ועוד.
אל השירות נוספת גם אפליקציה ייעודית לסמארטפונים ולטאבלטים (אנדרואיד ו-IOS) המאפשרת לגבות את המידע מההתקן ישירות ובאופן אוטומטי לענן וכמו כן להזרים את אותם הקבצים מהענן אל הטלפון הנייד, לצפייה ושידור איכותי מכל מקום ובכל בזמן. על מנת שלא לפגוע בחיבור האינטרנט הסלולרי (G3) יתבצע שירות הגיבוי האוטומטי רק בעת חיבור לרשת ה-WiFi.
בעקבות סקר שבוצע על ידי חברת בזק בקרב לקוחות שעושים שימוש בשירותי ענן שונים, עלה כי העלות הממוצעת עבור שירותי הענן המוצעים בשוק היא כ-11 שקל ל-1 ג'יגה, כאשר שטח האחסון הכולל של מחציתם הוא לפחות 20 ג'יגה. בעקבות העלויות הגבוהות, רק 4% מקרב הנשאלים מוכנים לשלם על השירות ואילו השאר מוכנים להסתפק במגבלות המקום הנמוכות של השירותים הקיימים. כך 60% מהמשתמשים בתוכנות הענן השונות ציינו ששטח האחסון שלהם הוא בין 1-5 ג'יגה בלבד, לעומת 250 ג'יגה – שטח האחסון הכולל הממוצע במחשב העיקרי. עוד ציינו הנשאלים כי אילולא לא הייתה להם מגבלת מקום, הקבצים העיקריים שהיו רוצים לגבות בענן הם קבצי סרטים ומוזיקה.